Aegon blog

Image
Pensioen inflatiebestendig
Zo houd je je pensioen inflatiebestendig

Inflatie is voor iedereen vervelend, maar vooral als je met pensioen bent. Gepensioneerden hebben namelijk, in tegenstelling tot werkenden, geen knoppen meer om aan te draaien.

Image
Vervanging fondsen
Vervanging fondsen binnen Vrij Beleggen

Onze beleggers in Vrij Beleggen een zo goed mogelijk beleggingsaanbod doen, dat is ons streven. Daarom evalueren we regelmatig onze beleggingen. Nu blijkt dat een aantal fondsen te lage volumes heeft; er wordt te weinig in deze fondsen belegd. Op de langere termijn heeft dit gevolgen voor de kosten en de continuïteit van deze fondsen. Dat is niet in het belang van de deelnemers. Daarom hebben we besloten om afscheid te nemen van deze fondsen.

Image
mijn pensioen en de belasting
Bouw je zelf pensioen op? Let hierop bij je belastingaangifte

Door zelf pensioen op te bouwen, kun je meestal meer belastingvoordeel behalen dan je zou denken. Mits je je huiswerk doet en oplet bij het invullen van je belastingaangifte.

Image
Beleggingsresultaten 1ste kwartaal 2023
Correctie: Q4 2023 beleggingsrendementen

De beleggingsrendementen over Q4 2023 zijn in werkelijkheid hoger dan tot nu toe gecommuniceerd in de voorbeeldrendementen op het openbare deel van onze website.

Image
Denk je na over met pensioen gaan
Heb je een karige pensioenregeling? Zo doe je er iets aan!

Veel werkgevers bepalen zelf hoe riant of zuinig jouw pensioen is. Wordt er weinig voor jou opgebouwd? Je kunt er altijd zelf iets aan doen.

Image
Werknemer
Deelnemers durven meer!

Deelnemers durven meer risico te nemen met hun pensioenpot. Dat is een van de conclusies uit het risicopreferentie-onderzoek (RPO) dat we vorig jaar onder deelnemers hebben uitgevoerd. Past ons huidige beleggingsbeleid bij de risicobereidheid van deelnemers? Het antwoord op deze vraag en alle andere resultaten lees je hier.

Image
Denk je na over met pensioen gaan
Denk je na over met pensioen gaan? Maak een stappenplan

En dan is het zover: je pensioen staat voor de deur. Wat zijn de volgende stappen en verandert het nieuwe pensioenstelsel daar nog iets aan?

Image
Michel van Houten Voets
“We behandelen onze klanten zoals we zelf ook bediend willen worden”

Hart voor de klanten hebben, een persoonlijk advies aan tafel en in mogelijkheden denken. Enkele ingrediënten waarmee hypotheekadviseur én vooruitdenker Michel van Houten van Voets Assurantiën een sterke band opbouwt met zijn klanten. "We behandelen onze klanten zoals we zelf ook bediend willen worden. Dat is ons uitgangspunt in alles wat we doen. Onze klanten zijn heel loyaal naar ons", zegt hij. Samen met Margreet Hoekstra, accountmanager bij Aegon Hypotheken, gaat hij in gesprek over duurzaam advies, klantenbinding en samenwerking.

Image
Loonsverhoging gehad? Dan stijgt je pensioen
Loonsverhoging gehad? Dan stijgt je pensioen met nog meer!

Als je salaris stijgt, neemt ook je pensioen toe. Logisch. Maar wat bijna niemand beseft, is dat je pensioenopbouw met meer toeneemt dan je salaris. Hierna lees je hoe dat zit én waar je op moet letten.

Image
Belangrijke data in 2024
Belangrijke data in 2024

We hebben weer een mooi overzicht gemaakt van belangrijke data in 2024. Dit zijn data die relevant zijn voor de administratie van pensioenregelingen.